Het jaar 2018:


Met nog iets meer dan 10 weken te gaan tot de eerste Grand Prix is het tijd om te beginnen aan de voorbereiding van 2018. Het jaar 2018 zal het 69ste seizoen worden in de geschiedenis van de officiele F1. Er waren weinig wijzigingen in de line-up, de coureurs mogen echter wel minder motoren gebruiken.

Het seizoen kent 21 races, van 25 maart tot en met 25 november. Duitsland (Hockenheim) en Frankrijk (Paul Ricard) zijn weer terug na respectievelijk 1 en 10 jaar.

Aan het seizoen doen vier coureurs mee die weten hoe het is om wereldkampioen te worden of te zijn. In totaal behaalden zij 11 wereldtitels (Hamilton en Vettel (4), Alonso (2), Raikkonen (1)). Lewis Hamilton is de verdedigend wereldkampioen die de afgelopen jaren domineert in de Formule 1.

Het seizoen 2018 kent 21 races en zal beginnen op 25 maart 2018 in AustraliŽ. Abu Dhabi op 25 november zal de laatste race van het jaar zijn.

De Grand Prix' van Duitsland (Hockenheim) en Frankrijk (Paul Ricard) zijn weer terug na respectievelijk 1 en 10 jaar.

Coureurs en Teams 2018

Eigenlijk waren er maar weinig veranderingen bij de coureurs. Charles Leclerc rijdt in 2018 voor Sauber, waar Pascal Wehrlein mocht vertrekken. Felipe Massa stopte definitief als coureur bij Williams, ten tijde van het schrijven van deze nieuwsbrief is de tweede coureur nog niet bevestigd. Grote kanshebber is Sergey Sirotkin, maar ook Wehrlein, Kvyat en Di Resta maken kans. Echter lopen veel contracten aan het einde van het jaar af, mogelijk komen er wel veel veranderingen in 2019.

Sauber blijft rijden met Ferrari motoren, ondanks de vele gesprekken die het team heeft gehad met Honda. Honda vertrok namelijk bij McLaren en ging naar Toro Rosso. McLaren zal in 2018 met de Renault motoren gaan rijden.

Aston Martin wordt titel sponsor bij RedBull, terwijl Alfa Romeo dit wordt bij Sauber.

Circuits

In 2018 staan er 21 GP's op de kalender, Duitsland en Frankrijk zijn terug. Bahrein en China zijn gewisseld van plaats, waardoor Bahrein nu de tweede GP van het jaar wordt. De Grand Prix van MaleisiŽ is van de kalender verdwenen na 19 jaar. Azerbeidzjan is verplaatst van Juni naar April, waardoor Rusland van April naar September gaat.

Reglementswijzigingen

In 2018 mogen de coureurs wederom minder motoren en de bijbehorende onderdelen gebruiken. Zo mogen er nog maar drie motoren, turbo en de MGU-H gebruikt worden. Van de MGU-K, energieopslag en ECU mogen er nog maar 2 gebruikt worden.

Banden

Dit jaar zullen er 7 (!!) verschillende type banden zijn voor droog weer omstandigheden. Pirelli heeft voor 2018 twee nieuwe type banden ontwikkeld, te weten de hypersoft (roze) en superhard (oranje). De twee nat weer banden (intermediate/groen en regen/lichtblauw) zijn daarnaast ook nog beschikbaar.

Testdagen

De traditionele wintertests zullen dit jaar in Barcelona verreden worden. Zo wordt er van 26 februari tot en met 1 maart en van 6 tot en met 9 maart getest op het circuit de Catalunya. Na afloop van de GP van Spanje zal er op 15 en 16 mei getest worden. Tevens na de GP van Hongarije zal er op 31 juli en 1 augustus getest worden op de Hungaroring.