Voorbeschouwing Formule 1 seizoen 2018: Ferrari


Vorig jaar werd Ferrari tweede in de eindstand en werden Vettel en Raikkonen respectievelijk tweede en vierde in de eindstand. Met de nieuwe wagen wil Ferrari eigenlijk minimaal 1 wereldtitel. Vettel en Raikkonen bleven bij het team, Daniil Kvyat is testcoureur die moest vertrekken bij Toro Rosso.

Het Italiaanse Ferrari reed al in het eerste officiele jaar van de Formule 1. Het team reed niet alleen de meeste Grand Prix', maar behaalde ook het meest aantal overwinningen en de meeste pole positions. Het team werd tevens 16 keer wereldkampioen, zeven titels meer dan Williams en acht meer dan McLaren.

Coureurs

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zullen dit jaar voor Ferrari rijden en mee willen doen om de prijzen. Daniil Kvyat moest vertrekken bij Toro Rosso en vond een teststoeltje bij Ferrari.

Sebastian Vettel
Vettel is geboren op 3 juli 1987 en is sinds 2006 actief in de Formule 1. Zijn laatste wereldtitel is al weer 3 jaar terug en de Duitser wil in 2017 de wereldtitel. Zijn contract loopt af, dus de geruchten zullen dit jaar wel beginnen over een mogelijke transfer naar Mercedes... In zijn 178 Grand Prix' die hij reed, wist hij 46 keer op pole position te staan en 42 overwinningen te behalen. Sebastian wist 70 keer op het podium te staan en 28 keer de snelste raceronde van de race te rijden. Vorig jaar behaalde de Duitser 5 overwinningen, 13 podiums en 4 pole positions.

Kimi Raikkonen
Teamgenoot Kimi Raikkonen is geboren op 17 oktober 1979 en debuteerde in 2001 in de Formule 1. Na Sauber en McLaren reed de Fin al in 2007 voor Ferrari waar hij gelijk wereldkampioen werd. Eind 2009 besloot de Fin te stoppen in de Formule 1 en ging WRC rijden. In 2012 keerde de Fin toch weer terug, maar nu bij Lotus waar hij twee jaar reed. Vorig jaar behaalde de Fin 7 podiums en 1 pole position.

Auto, motor en banden

Ferrari heeft de wagen nog niet voorgesteld aan de wereldpers via het internet zoals het team vorig jaar ook al deed. De Ferrari zal worden aangedreven door de Ferrari krachtbron. De motor wordt ook bij andere teams gebruikt, waardoor dit type motor snel data zal verzamelen voor de teams.

Alle Formule 1 boliden zullen ook dit jaar voorzien zijn van Pirelli banden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Ferrari en de Formule 1 begint al in Monaco 1950, met Luigi Villoresi, Alberto Ascari en Raymond Sommer. In Groot Brittannie 1950 (de eerste Formule 1 race) was Ferrari er nog niet bij. Het eerste kampioenschap van Ferrari na invoering van het constructeur kampioenschap was 1961 met Phil Hill en Wolfgang von Trips. Daarna volgde nog 15 kampioenschappen en met name de serie 1999 t/m 2004 was indrukwekkend en dominant.

Vorig jaar werd Ferrari tweedede in de eindstand bij de constructeurs met 522 punten, 146 punten minder dan Mercedes. Statistieken

Ferrari heeft inmiddels aan 949 races deelgenomen en staat daarmee eerste in de ranglijst. Opmerking die hier wel bij gemaakt moet worden is dat indien 2 Ferrari coureurs deelnemen aan 1 race, dit als 2 wordt geteld. Van de reeds 956 officieel gehouden races, won Ferrari er 229, stond het 213 keer op pole position en reed het 244 keer de snelste raceronde.

Ferrari behaalde 16 kampioenschappen, waarvan 2008 de laatste was met Kimi Raikkonen en Felipe Massa. Daarnaast behaalde Ferrari 546 podiums, 727 podiumplaatsen, leidde het in 437 races en behaalde het team 7182,5 punten in deze races.