Nabeschouwing China: .Daniel Ricciardo (Aus/RedBull) wint de Grand Prix van China, voor Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) en Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari). RedBull wisselde strategisch naar de soft banden, waardoor zowel Verstappen als Ricciardo aan het einde van de race nog konden aanvallen. Hamilton finishte als vierde, voor Verstappen, Hulkenberg, Alonso, Vettel, Sainz en Magnussen.

De safety car moest op de baan komen, in een race waar alleen Hartley de finish niet haalde. Ricciardo reed in ronde 55 de snelste raceronde, een 1:35.785. In deze nieuwsbrief een overzicht van het gehele raceweekend.

Sebastian Vettel leidt in de tussenstand om de wereldtitel met 54 punten, voor Hamilton (45), Bottas (40) en Ricciardo (37).

Mercedes leidt in de tussenstand bij de constructeurs met 1 punt voorsprong op Ferrari en 30 punten voorsprong op RedBull.

Vrijdag

Tijdens de eerste vrije training laat Hamilton met een 1:33.999 de snelste tijd noteren. Raikkonen laat een tweede tijd noteren, voor Bottas, Ricciardo en Verstappen.

De Engelsman is tevens de snelste man tijdens de tweede vrije training. Raikkonen laat wederom de tweede tijd noteren, voor Bottas, Vettel en Verstappen.

Zaterdag

Vettel laat op zaterdagochtend de snelste tijd noteren, voor Raikkonen en Bottas. Verstappen laat de vierde tijd noteren, voor Hamilton, Magnussen, Perez en Ocon.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie is Vettel de snelste man met een 1:32.171. Raikkonen laat de tweede tijd noteren, voor Bottas, Verstappen, Grosjean en Hamilton. Sirotkin, Gasly, Stroll, Leclerc en Ericsson vallen af.

Hamilton is de snelste man tijdens het tweede deel met een 1:31.914. Magnussen, Ocon, Alonso, Vandoorne en Hartley vallen af.

In het laatste deel van de kwalificatie pakt Vettel pole position, voor Raikkonen en Bottas. Hamilton kwalificeert zich als vierde, voor Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Perez en Sainz. Grosjean complementeert de top-10.

Zondag

Na afloop van de kwalificatie wordt Marcus Ericsson 5 plaatsen terug gezet. De Zweed remde niet af tijdens een gele vlag situatie in de kwalificatie.

Daniel Ricciardo wint de Grand Prix van China, voor Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. Hamilton finisht als vijfde, maar door de tijdstraf van Verstappen wordt de Engelsman als vierde geklasseerd. Verstappen wordt als vijfde geklasseerd, voor Hulkenberg, Alonso, Vettel en Sainz. Magnussen complementeert de top-10.

Statistieken

Snelste ronde
Daniel Ricciardo laat de snelste raceronde noteren in ronde 55, een 1:35.785. Daarmee was Ricciardo sneller dan Verstappen in ronde 50 en Raikkonen in 48.

Pitstops
In totaal waren er 30 pitstops, Hartley in ronde 10 was de eerste coureur die binnen kwam. De snelste pitstop kwam op naam van Bottas met een 22.097. De minst snelle pitstop kwam op naam van Gasly in ronde 31, een 34.650.

Aantal ronden
Vettel reed 20 van de 56 ronden aan de leiding, gevolgd door Bottas (18), Ricciardo (12) en Raikkonen (6).

Bottas reed afgelopen weekend het meest aantal ronden op het Shanghai International Circuit met een totaal van 147. Hartley (146), Sainz (145) en Ocon (143) reden ook een groot aantal ronden. Ricciardo reed slechts 120 ronden gedurende het Grand Prix weekend.

De volgende Grand Prix is de Grand Prix van Azerbeidzjan (Baku) op 29 April 2018.