Nabeschouwing Singapore: .


Lewis Hamilton (GBr/Mercedes) wint de Grand Prix van Singapore, voor Max Verstappen (Ned/RedBull) en Sebastian Vettel (Dui/Ferrari). Bottas finisht als vierde, voor Raikkonen, Ricciardo, Alonso en Sainz. Leclerc en Hulkenberg complementeren de top-10.

In de openingsronde raken Perez en Ocon elkaar wat voor een safety car zorgde. Ocon was de enige uitvaller. In deze nieuwsbrief een overzicht van het gehele raceweekend.

.

Vrijdag

RedBull coureurs Ricciardo en Verstappen zijn de snelste coureurs tijdens de eerste vrije training. Vettel en Raikkonen laten respectievelijk een derde en vierde tijd noteren, terwijl de Mercedes coureurs het rustiger aan lijken te doen. Charles Leclerc raakt vroegtijdig de muur.

Tijdens de tweede vrije training is het Raikkonen, nipt voor Hamilton. Verstappen en Ricciardo volgen op de derde en vierde plaats. Achteraan zijn het de Toro Rosso en Williams coureurs.

Zaterdag

Ferrari coureurs Vettel en Raikkonen zijn tijdens de laatste vrije training de snelste coureurs, gevolgd door Mercedes en RedBull. Haas, Force India en McLaren lijken te gaan strijden voor de overige top-10 plaatsen.

Ricciardo laat met een 1:38.153 de snelste tijd noteren, voor Vettel, Raikkonen, Grosjean en Verstappen. Mercedes lijkt wederom verstoppertje te spelen, glijdende wagens is het argument. Magnussen, Hartley, Vandoorne, Sirotkin en Stroll vallen af.

Raikkonen is in het tweede deel van de kwalificatie sneller dan Verstappen en Bottas, de verschillen zijn minimaal. Alonso, Sainz, Leclerc, Ericsson en Gasly vallen af.

In het laatste deel weet Hamilton een magistrale ronde neer te zetten en zijn 79ste pole position te pakken. Met een 1:36.015 is de Engelsman drietiende van een seconde sneller dan Verstappen en zestiende sneller dan Vettel. Bottas kwalificeert zich als vierde, voor Raikkonen, Ricciardo, Perez, Grosjean, Ocon en Hulkenberg.

Zondag

De top 10 coureurs starten op de hypersoft banden, buiten de top 10 start bijna iedereen op de ultrasoft banden. Stroll start op de soft banden. Bij de start is Hamilton goed weg, Vettel probeert het bij Verstappen maar slaagt in de eerste ronde er nog niet in. Perez raakt Ocon, de Fransman raakt de muur en een safety car is het gevolg. Net voordat de safety car de baan op komt, weet Vettel Verstappen in te halen.

Hamilton leidt, voor Vettel, Verstappen, Bottas en Raikkonen. Ricciardo rijdt op de zesde plaats, voor Perez, Grosjean, Alonso en Sainz. Bij de herstart is iedereen goed weg, de eerste pitstop zal nu wel iets later plaatsvinden. Vanaf ronde 11 begint Hamilton over banden die eraan gaan, maar de Engelsman laat wel ronde na ronde de snelste raceronde noteren. In ronde 15 komt Vettel als eerste naar binnen en weer op ultrasoft banden naar buiten.

Een ronde later komt Hamilton naar binnen en gaat op soft banden naar buiten. Hamilton komt voor Perez op de baan die nu tussen Hamilton en Vettel zit. In ronde 17 gaat Vettel voorbij Perez, de pitstop van Verstappen wordt nu interessant. Bij de pitstop van Verstappen weet hij voor Vettel op de baan te komen, de Nederlander rijdt ook op de soft banden. Raikkonen stopt en gaat ook naar de soft banden.

Na de eerste serie pitstops leidt Hamilton, voor Verstappen, Vettel en Bottas. Ricciardo stopt in ronde 28 en gaat op ultrasoft banden weer naar buiten. Halverwege de race ontstaat er een groepje achter Sirotkin op plaats 13. Perez en Hulkenberg zitten nu achter de Rus. In ronde 34 probeert Perez Sirotkin in te halen, maar de beiden heren raken elkaar.

Hamilton heeft problemen met zijn banden, bij het inhalen van achterliggers weet Max Verstappen het gat naar de engelsman dicht te rijden. Perez krijgt voor het incident met Sirotkin een drive through penalty. Grosjean krijgt een 5 seconden tijdstraf voor het negeren van de blauwe vlag. Sirotkin krijgt een 5 seconden tijdstraf voor het geen ruimte geven aan Hartley. Met nog minder dan 10 ronden te rijden is de strijd rondom plaats 4 nog spannend. Bottas, Raikkonen en Ricciardo strijden om plaats 4.

Lewis Hamilton (GBr/Mercedes) wordt na 61 van de 61 ronden afgevlagd, de 2 uur wordt net niet overschreden. De Engelsman wint de Grand Prix van Singapore, voor Max Verstappen (Ned/RedBull) en Sebastian Vettel (Dui/Ferrari). Bottas finisht als vierde, voor Raikkonen, Ricciardo, Alonso en Sainz. Leclerc en Hulkenberg complementeren de top-10.

Statistieken

Snelste ronde
.

Pitstops
.

Aantal ronden
.

De volgende Grand Prix is de Grand Prix van Rusland (Sochi) op 30 September 2018.