Voorbeschouwing 2019: Teams, coureurs en kalender bekend.


Nu Lance Stroll is bevestigd bij Force India, zijn alle stoeltjes bezet voor volgend jaar. Aangezien de FIA de kalender voor 2019 al gepubliceerd heeft en de teams zijn ingeschreven is de line up voor volgend jaar dus bekend.

Vijf coureurs verlaten de Formule 1 en hiervoor komen vijf nieuwe/oud gediende terug. Tevens wisselen acht coureurs van team.

In deze nieuwsbrief een overzicht van de coureurs, de teams en de circuits voor 2019.

Teams
Bij de teams zijn er een aantal wijzigingen. Zo zal de naam van Force India veranderen in Racing Point F1. Haas zal haar naam veranderen in Rich Energy Haas F1 Team. RedBull stapt over van Renault motoren naar de Honda motoren, waar Toro Rosso in 2018 al mee reed. Ferrari zal de hoofdsponsor in haar naam opnemen en zal vanaf 2019 Scuderia Ferrari Mission Winnow.

Coureurs
Allereerst neemt de F1 (tijdelijk) afscheid van Fernando Alonso (McLaren), Marcus Ericsson (Sauber), Brendon Hartley (Toro Rosso), Sergey Sirotkin (Williams) Esteban Ocon (Force India) en Stoffel Vandoorne (McLaren). Daarvoor komen drie debutanten en drie oudgediende terug. Alexander Albon (Toro Rosso), Lando Norris (McLaren) en George Russell (Williams) promoveren van de GP 2 naar de Formule 1. Daarnaast keren Antonio Giovinazzi (Sauber) Daniil Kvyat (Toro Rosso) en Robert Kubica (Williams) terug in de Formule 1.

Maar liefst 6 coureurs wisselen van team, daarbij zijn misschien Kimi Raikkonen (Ferrari -> Sauber) en Daniel Ricciardo (RedBull -> Renault) wel de opvallendste namen. Pierre Gasly ging door het vertrek van Ricciardo van Toro Rosso naar RedBull, Charles Leclerc ging van Sauber naar Ferrari.

Carlos Sainz vertrok door de komst van Ricciardo naar McLaren. Lance Stroll ging van Williams naar Force India, aangezien zijn vader daar nu financiele imput geeft.

Circuits
In 2019 staan er wederom 21 races op de kalender, echter begint het seizoen op 17 Maart in Australië en dat is een week vroeger dan gebruikelijk. De Grand Prix van Mexico en de VS zijn van plaats gewisseld op de kalender. De zomerstop is wederom na Hongarije en is van 4 augustus (Hongarije) tot het weekend van 1 september (België) zijn. De laatste Grand Prix is die van Abu Dhabi op 1 december 2019, een week later dan gebruikelijk.